HRVATSKA FUNK DELEGACIJA PRVI PUT DOLAZI U VARAŽDIN TE POZIVA POSJETITELJE NA VIKEND RADIONICE DJ-IRANJA I SCRATCHANJA

Varaždin, 24. kolovoza, 2016. – U subotu, 27. kolovoza u sklopu ovogodišnjeg Špancirfesta Hrvatska funk delegacija organizirat će završni tulum na Korzu u Varaždinu od 18 do 01 sat. Sedam vrhunskih DJ-eva za ovu priliku spremaju posebno zanimljiv i uzbudljiv glazbeni program kreiran iz bogatih kolekcija gramofonskih ploča čiji zvukovi imaju moć rasplesati publiku od 7 do 77 godina. Pažljivim odabirom rijetkih i manje rijetkih gramofonskih ploča, Hrvatski funk delegati predstavit će zlatne trenutke plesne glazbe razdoblja s početka 60-ih pa sve do druge polovice 80-ih godina koji uključuju filmske glazbene teme, šlagere, kao i najvatrenije trenutke soul, funk i disco glazbe iz cijelog svijeta.

U suradnji s Hrvatskom funk akademijom, na ovogodišnjem Špancirfestu, točnije u II. Osnovnoj školi Varaždin, održat će se i dvije vrlo zanimljive glazbene radionice. Radi se o DJ Radionici koja je na rasporedu u petak, 26. i subotu 27. kolovoza, svaki dan od 10 do 13 sati te od 14 do 17 sati. Radionica Scratchanja održat će se u subotu 27. kolovoza od 10 do 13 sati i od 14 do 17 sati.

Program DJ Radionice obuhvaća Beatmatchging odnosno klubsko miksanje što znači da će se polaznicima demonstrirati kako spojiti dvije pjesme u vidu sinkronizacije tempa i fraze. Turntablism je skup vještina koje podrazumijevaju gledanje gramofona ne kao uredaja za reprodukciju već kao glazbenog instrumenta pa je iz te sfere izdvojen SCRATCH kao perkusionističko sviranje samplova i BEATJUGGLING koji se koristi u kreiranju vlastitog ritma od dvije ploče. Teorijski dio sastoji se od kratkog uvoda u stereo signal, spajanje opreme i kako odabrati što kupiti te demonstraciju DJ SOFTWAREA (traktor i serato).

Što se tiče Radionice Scratchinga, polaznici će naučiti tehnike turnbalisma, s naglaskom na scratching. Predavanja se uglavnom sastoje od praktičnog rada. Voditelj pokazuje svaku od tehnika, a polaznici ih ponavljaju i na taj način uče i vježbaju. Voditelj kontinuirano prati i ispravlja napredak polaznika te kroz praktičan rad objašnjava teorijske osnove samog scratcha i turntablism-a.

Hrvatsku funk delegaciju čini osamnaest glazbenih antropologa – DJ-a, strastvenih istraživača u potrazi za savršenim plesnim ritmovima na gramofonskim pločama iz raznih glazbenih žanrova koje obuhvaća razdoblje od 50-ih godina prošlog stoljeća pa sve do kraja 80-ih godina. Glazba sa stotina ploča koju predstavljaju u dinamičnim setovima koristeći se s dva gramofona i jednom mixetom uvijek ima određenu unikatnost jer se najčešće radi o zaboravljenim i rijetkim glazbenim draguljima koji potiču na ples sve one koji se nađu na podiju, bez obzira na to koliko imaju godina.

Pratite Hrvatsku funk delegaciju službenoj Facebook stranici.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest