Saša Živković je umjetnik koji nam dolazi iz Križevaca, a koji je do sada izlagao jedanaest samostalnih izložbi te je njegov rad predstavljen i na izložbama u inozemstvu. Za vrijeme trajanja festivala od 26. do 28. kolovoza u varaždinskoj sinagogi priprema predstavljanje svoje instalacije “Sis-mandala” koja će biti gotova danas, u nedjelju 28. kolovoza u 19 sati.

– Izložba je organizirana od strane Muzičko galerijskog centra. Riječ je o slici koja je u nastajanju. Svaki dan ću raditi na njoj od 10 do 19 sati, a ljudi mogu doći i gledati kako radim, dok pozivam sve da dođu kada će biti gotovo u nedjelju u 19 sati – objasnio je Živković.

Mandala će biti naslikana pijeksom te govori o principu konstrukcije i dekonstrukcije te ukazuje na prolaznost forme. Ovaj rad naglašava nije originalan i poglavito se poziva na rad Vjenceslava Richtera. Za izradu mandale bit će potrebno iskoristiti oko 200 kilograma pijeska da se dovrši.

– Može se reći da je to jedna šarena slika ispunjena sa 18 vrpci koje će biti u kromatskim bojama. One će se uvijati u jednu spiralu i tvorit će jednu živu sliku u prostoru – zaključio je Živković.

Zato još jednom pozivamo sve koje zanima umjetnost da još u subotu 27. te u nedjelju 28. kolovoza od 10 do 19 sati posjete sinagogu, dok će konačni rad biti gotov danas, u nedjelju 28. kolovoza u 19 sati.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest