Nakon što je izgledalo da petak neće biti lako nadmašiti, posljednja subota Špancirfesta pokazala je punu snagu festivala, njegovu popularnost i sposobnost Varaždina da se pretvori u kulturno, zabavno i turističko središte regije. Prepune ulice, prepune terase i dvorišta, prepuni Vinski grad, prepuni Park kreative i jedinstvena, opuštena, otvorena hedonistička atmosfera bile su slika Varaždina pretposljednjeg dana, prema mnogim komentarima, do sada najuspjelijeg i najboljeg Špancirfesta.

uvod-zavrsnica-02

Nakon što je Josipa Lisac dan prije postavila rekord posjećenosti kod vile Bedeković, gitaristički virtuozi Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić također su do kraja (i više) napunili gledalište te se publici odužili fantastičnim nastupom prilagođenim toploj ljetnoj noći i posebnom ugođaju najintimnije pozornice Špancirfesta. Iako je koncert Rambo Amadeusa na Stančićevom trgu, na veliku žalost i organizatora i obožavatelja, ali i njega samog, iz privatnih razloga morao biti otkazan, na njegovo mjesto su uskočili uvijek spremni i uvijek sjajni Soulfingersi koji su veoma brzo otjerali tugu, pružili nadu te rasplesali i raspjevali publiku.

Na Starom gradu nije bilo dilema te su hip-hop heroji Edo Maajka, Dječaci i High5 brojnim obožavateljima pružili show za pamćenje. U nedjelju, posljednji dan (i noć) 17. Špancirfesta, prema svemu doživljenome u proteklih deset dana, ulazimo s visokim očekivanjima jer je za veliku završnicu pripremljen zaista spektakularni program.

uvod-zavrsnica-03

Kod  vile Bedeković  nastupit će etno diva  Amira Medunjanin, koja je prošle godine održala, sada već povijesni koncert na Špancirfestu te nije mogla odoljeti da se ne vrati. Na  Stančićev trg  stiže jedno od stožernih imena suvremenog hrvatskog popa – sjajni  Detour,  a Stari grad eksplodirat će u ritmu veselih ritmova i angažiranih tekstova Dubioze kolektiv,  trenutno možda najvećeg i najutjecajnijeg benda regije koji službeno potvrđuje kako će mu nastup na Špancirfestu ujedno biti i posljednji ovogodišnji koncert u Hrvatskoj i većem dijelu poznatog svemira, što konkretno znači da se ova večer ne propušta!

Ukoliko još uopće niste ili ste to učinili premalo puta – pokrenite svoju kreativnost i dođite na Špancirfest!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest