Osim za najmlađe, tijekom Špancirfesta održat će se i kreativne radionice za odrasle. Novost je ove godine Workshop iz Web developmenta, radionica programiranja s naglaskom na JavaScript i Node. Provodi se u suradnji s udrugom MOP iz Varaždina.

NodeSchool događaji su open source radionice koje uče web development vještine. Na ovom događaju će cilj biti da svaki od polaznika napiše svoju prvu Node aplikaciju. Svaki sudionik će dobiti mentora koji će ga voditi kroz radionice, a potrebno je donijeti sa sobom računalo za prijavu.

http://spancirfest.com/radionice/nodeschool/

U suradnji s Hrvatskom funk akademijom, provode se i dvije vrlo zanimljive glazbene radionice. Radi se o DJ radionici te o Radionici Scratchanja.

DJ Radionica obuhvaća sljedeći program:  Beatmatchging odnosno klubsko miksanje što znači da će se polaznicima demonstrirati kako spojiti dvije pjesme u vidu sinkronizacije tempa i fraze. Turntablism je skup vještina koje podrazumijevaju gledanje gramofona ne kao uredaja za reprodukciju vćc kao glazbenog instrumenta pa iz te sfere izdvajamo SCRATCH kao perkusionističko sviranje “samplova” i BEATJUGGLING kojega koristimo da bi od dvije ploče napravili vlastiti ritam. Teorijski dio se sastoji od kratkog uvoda u stereo signal, spajanje opreme i kako odabrati što kupiti te demonstraciju DJ SOFTWAREA (traktor i serato).

Što se tiče radionice scratchinga, polaznici će naučiti tehnike turnbalisma, s naglaskom na scratching. Predavanja se uglavnom sastoje od praktičnog rada. voditelj pokazuje svaku od tehnika a polaznici ih ponavljaju i na taj način uče i vježbaju. Voditelj radionice kontinuirano prati te ispravlja polaznike i kroz praktičan rad objašnjava teorijske osnove samog scratcha i turntablism-a.

PRIJAVE NA RADIONICE:
http://spancirfest.com/radionice/dj-radionica/
http://spancirfest.com/radionice/scratch/

Izuzetno atraktivna radionica bit će i radionica Mobilne interaktivne instalacije, koja je nastavak projekta Špancirfest oplemenjuje javni prostor grada Varaždina. Projekt je to koji Turistička zajednica provodi u suradnji sa Studijem dizajna Arhitektonskog fakulteta, a radionica za odrasle održavat će se od ponedjeljka do petka (22-26.08.). Prijaviti se mogu svi iznad 16 godina.

Svakako vrijedi napomenuti da će biti organizirane i radionice za one najmađe (5-10 godina), koje će se održavati tijekom dva vikenda (20-21. i 27-28. kolovoz).

PRIJAVE NA RADIONICE:

http://spancirfest.com/mobilne-interaktivne-instalacije/

Video možete pogledati ovdje te na našem YouTube kanalu:

Današnji program pogledajte na http://spancirfest.com/program/.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest