Turistička zajednica grada Varaždina (organizator) poziva sve kreativce da se prijave na natječaj za sudjelovanje u izložbeno-prodajnom projektu Kreativnica koji će se za vrijeme trajanja festivala ŠPANCIRFEST 2016 (Varaždin, 19. do 28. kolovoza 2016.) održati u Uskoj ulici, odnosno u različitim zatvorenim prostorima u varaždinskoj povijesnoj jezgri.

OPĆA NAČELA KREATIVNICE

Ideja je Špancirfesta omogućiti sadržaje koji će tijekom deset festivalskih dana u svakom posjetitelju pobuditi osjećaj pripadnosti zajednici koja njeguje kreativno razmišljanje i slobodu izražavanja. Festival okuplja profesionalne i amaterske umjetnike iz cijelog svijeta – od glazbenika raznih žanrova do uličnog teatra i multimedijalnih performera –  te varaždinsku povijesnu jezgru pretvara u umjetničku radionicu u kojoj sudjeluju i posjetitelji i  umjetnici. Na Špancirfestu posjetitelji imaju jedinstvenu priliku upoznati razne umjetničke izričaje, i sudjelovati u nekima od njih, a profesionalci iz kulturnih i kretivnih industrija razvijati svoja znanja i vještine te proširiti svoju mrežu poslovnih kontakata.

Kroz Kreativnicu se žele predstaviti najbolje od različitih domena hrvatskog dizajna te posebno valorizirati kvalitetu, promišljanje, originalnost i inovativnost predstavljenih projekata ili proizvoda. Cilj je projekta, osim izložbeno-prodajnog programa i umreživanja struke, potaknuti afirmaciju značaja i vrijednosti dizajna. Kroz neformalni ambijent izlaganja na ulici, kao i kroz popratne programe (radionice, prezentacije metoda rada, muzički program…), želi se stvoriti ugodnu i dinamičnu „radionu“ na otvorenom koja će potaknuti komunikaciju između autora i posjetitelja.

OPĆI UVJETI  NATJEČAJA

1) na natječaj se primaju prijave svih zainteresiranih dionika dizajnerske i kreativne scene čiji radovi nastaju u ograničenim serijama te odgovaraju općim načelima Kreativnice

2) pristigle prijave prolaze kroz proces selekcije u kojem su primarni kriteriji pri odabiru: originalnost, koncept, kvaliteta izvedbe, vizualna komunikacija te cjelovitost i dosljednost prijavljene serije radova

3)  prijavljena serija radova treba se razlikovati od onih iz masovne ponude

TRAJANJA NATJEČAJA

  • natječaj je otvoren od 11. srpnja do 24. srpnja 2016.
  • rezultati natječaja biti će poznati do 26. srpnja

UVJETI SUDJELOVANJA:

  • autori se mogu prijaviti za sudjelovanje tijekom trajanja cijelog festivala (10 dana) ili za sudjelovanje u bloku od najmanje 3 dana, a radno vrijeme izlagačko-prodajnih prostora je od 10 do 22 sata
  • izlagačko-prodajne prostore organizator ustupa bez naknade, a za selektirane autore/tim autora organizator će osigurati (za 1 osobu tijekom prijavljenih dana sudjelovanja) noćenje s doručkom te 2 obroka dnevno
  • sukladno specifičnosti prijavljenih radova (te eventualnim dodatnim aktivnostima kao što su demonstracija izrade, radionice i slično) organizator će odrediti vrstu (ulica ili zatvoreni prostor), veličinu i poziciju izlagačko-prodajnih prostora
  • izlagačko-prodajne prostore organizator će opremiti te dovesti u osnovnu funkcionalnost, a selektirani autor/tim autora prostor mogu nadopunitii ili prilagoditi svojim specifičnim potrebama (neće biti moguće preinake koje zahtijevaju veće radove montaže/demontaže, odnosno proširenja izvan zadanih dimenzija izlagačko-prodajnih prostora)
  • u slučaju potrebe autori/tim autora sami osiguravaju osobu za čuvanje i/ili prodaju
  • prodaju autori/tim autora organizira samostalno, a u skladu sa zakonskim i podzakonskim odredbama Republike Hrvatske
  • izloženi se predmeti (ukoliko nisu u zatvorenom prostoru) preko noći mogu pohraniti u prostor koji se zaključava
  • svi odabrani autori prije ulaska u prostor potpisuju ugovor o suradnji s organizatorom

PROCES SELEKCIJE

Prijave prolaze stručno žiriranje, nakon kojeg će selektirani autori/tim autora e-mailom biti obaviješteni o sudjelovanju u Kreativnici.  Nepotpune prijave neće ući u proces žiriranja i selekcija.

Primarni kriteriji pri odabiru izlagača biti će kvaliteta, originalnost i inovativnost dizajna. Organizator pridržava pravo ne izabrati pojedinog prijavljenog autora/grupu autora, te pravo poništenja poziva ili neke od njegovih pojedinačnih odredaba,  bez ikakve obaveze prema sudionicima te bez obaveze pojašnjenja svoje odluke.

U procesu selekcije posebno će se bodovati izvođenje dodatnih aktivnosti na izlagačko-prodajnim prostorima kao što je demonstracija izrade, radionice za posjetitelje i slično.

Kod grupnih prijava, uz pojedinačno vrednovanje pristiglih radova, dodatno se razmatra grupna kohezija prijavljenih autora.

Žiri čine:

Ivan Mesek, ravnatelj Galerijskog centra Varaždina

Maja Patafta, modni dizajner i dizajner interijera

Jelena Toth, direktorica TU TZGV-a

DODATNE INFORMACIJE:

Za sve dodatne informacije upit poslati na info@spancirfest.com (s naznakom: UPIT ZA KREATIVNICU)

NAZIV PRAVNE OSOBE ILI IME I PREZIME FIZIČKE OSOBE: *
(ukoliko se prijavljujete kao tim navedite imena i prezimena svih članova tima i njihove uloge u projektu)

KATEGORIJA IZLAGAČA: *

NAZIV ROBNE MARKE: *
(ili projekta s kojim se fizička osoba ili tim autora prijavljuje)

OIB IZLAGAČA: *
(pravna ili fizička osoba s kojom se sklapa ugovor)

ADRESA IZLAGAČA: *
(pravna ili fizička osoba s kojom se sklapa ugovor)

IME I PREZIME OSOBE ODGOVORNE ZA IZLAGANJE: *

E-MAIL OSOBE ODGOVORNE ZA IZLAGANJE: *

BROJ MOBITELA OSOBE ODGOVORNE ZA IZLAGANJE: *

ŽIVOTOPIS PRIJAVITELJA ILI TIMA AUTORA: *
(predstavite sebe, svoj brend ili tim autora u najviše 1.000 znakova)

OPIS RADOVA KOJE ŽELITE IZLAGATI: *
(opišete vaše radove, njihove karakteristike, posebnosti i slično u najviše 1.000 znakova)

OPIS DODATNIH AKTIVNOSTI:
(ukoliko su planirane demonstracija izrade, radionice za posjetitelje i slično navesti prijedloge tih aktivnosti i kratak koncept)

PRILOŽITE LINK ZA PREUZIMANJE FOTOGRAFIJA VAŠIH RADOVA: *
(wetransfer.com, jumb.iskon.hr, dropbox.com ili slično)

INTERNET STRANICA IZLAGAČA:

LINK NA VIDEO:
(ukoliko postoji video prezentacija koncepta, proizvoda, njihove izrade ili upotrebe i slično)

BROJ DANA SUDJELOVANJA U KREATIVNICI: *
(autori/grupa autora mogu se prijaviti za 10 dana trajanja cijelog festivala ili za blok od najmanje tri dana)

DATUMI SUDJELOVANJA U KREATIVNICI:
(unesite datume za blok od najmanje tri dana)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest