U prostorijama Druge osnovne škole danas i sutra u dva termina (od 10 do 13 sati i od 14 do 17 sati) se održava DJ Radionica za sve uzraste koju vodi Hrvatska Funk delegacija. Beatmatchging, turntalism, scratch i beatjuggling bit će samo neke od tehnika koje će polaznici moći naučiti na ovoj radionici kroz dva dana. DJ Venom i DJ Jopa voditelji su ove radionice koje već duže vrijeme to rade u Rijeci i Zagrebu.

– Počeli smo radionicu sa teorijom i upoznavanjem, a nakon toga idemo na vježbanje. Uz intenzivan seminar i vježbanje doma mogu donijeti rezultate ako se netko želi baviti s time i ako nekog to stvarno zanima. Ako se ne bavi s time kako treba to brzo ishlapi. Kao i sve ostalo koliko se vježba toliko ćete biti dobri. Ako očekujete da ćete biti David Guetta vjerojatno nećete, ali ako očekujete da ćete ostvariti neke kratkoročne ciljeve to je izvedivo – rekao je Davor Venom poznatiji kao DJ Venom.

U petak, 26. kolovoza od 10 do 13 sati održao se teorijski dio koji se sastojao od kratkog uvoda u stereo signal, spajanje opreme i kako odabrati što kupiti opremu te demonstraciju DJ SOFTWAREA (traktor i serato). Sljedeća predavanja će se uglavnom sastojati od praktičnog rada gdje će mentori pokazati svaku od tehnika, a polaznici će ih ponavljaju i na taj način učiti i vježbati.

– Ja sam naviknut na puno ovakvih festivala pa me ulovio interes. Iako ne bi rekao da ću se ozbiljno ovim baviti, nadam se da ću ovih dana naučiti nešto novo – rekao je jedan od polaznika radionice.

DJ Radionica na  rasporedu je u petak, 26. i subotu 27. kolovoza, svaki dan od 10 do 13 sati te od 14 do 17 sati. Radionica Scratchanja održat će se u subotu 27. kolovoza od 10 do 13 sati i od 14 do 17 sati. Prijave za radionice su u tijeku.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest