Jedno od najposjećenijih odredišta tijekom Špancirfesta jest i Park kreative, jedinstveno mjesto na kojem se kreativnosti uče oni najmanji, djeca čak i ispod jedne godine starosti.

Osim za djecu, Park kreative, koji će i ove godine biti u Habdelićevoj ulici, atraktivan je i za roditelje, jer se kroz kreativnost, ples, igru, umjetnost i oni uče novim načinima komunikacije i povezuju sa djecom.

Program je i ove godine osmislila i producirala kreativna ekipa iz  VRUM kolektiva i nacionalne Kliker platforme posvećene razvoju mlade publike, a sastoji se od kreativnih radionica, koncerata i predstava. Radionice će održavati mladi profesionalni umjetnici, a za brojne od njih potrebne su i prijave unaprijed.

Izuzetno atraktivna bit će radionica multimedije, koja će trajati svih deset dana, a vodit će ju Iva Korenčić, video  i filmska umjetnica, koreografkinja i plesna pedagoginja. Radionica je predviđena za djecu stariju od 8 godina, a broj sudionika je ograničen na 10. Više informacija i prijave na sljedećem linku.
Radionica multimedije àhttp://spancirfest.com/radionice/multimedija/

Prvog vikenda (20 i 21.08.) traje i radionica Otvori glas, na kojoj se uče različite tehnike „puštanja“ glasa, ne bi li se pripremili za učenje pjesama. Uči se i o različitim tipovima grupnog pjevanja, a spremat će se i kratki javni nastup, u samoorganiziranom zboru i snimanje video spota u suradnji sa radionicom Multimedije. Radionica je namijenjena svima koji vole ili bi voljeli pjevati, od cca 7 godina do 77, bez obzira na prethodno iskustvo.

Radionica Otvori glas: http://spancirfest.com/radionice/otvori-glas/

Prijave su potrebne i za već tradicionalnu interaktivnu predstavu Baja Buf, koju provodi VRUM kolektiv. Baja Buf će i ove godine biti podijeljen na Baja Buf Extended, koji će trajati od 22. do 25. kolovoza i Baja Buf za bebe i njihove roditelje, koji će se održavati od 25. do 28. kolovoza. Prijave su potrebne, broj polaznika je ograničen. Baja Buf Extended je za one starije od 4 godine, a Baja Buf za bebe od 10 mjeseci do 2 godine starosti.

Baja Buf (Extended): http://spancirfest.com/radionice/baja-buf-extended/

Baja Buf – događanje za bebe i odrasle: http://spancirfest.com/radionice/baja-buf/

Po prvi puta ove godine održat će se i radionica ContaKids (27 i 28.08.), koju vodi Ana Kreitmeyer, plesačica i koreografkinja, cerfificirana voditeljica programa ContaKids. Radi se o metodi koja koristi fizički kontakt kroz pokret i igru, kako bi se produbljivala komunikacija između djeteta i roditelja, a namijenjena je za sve starije od 2 godine i njihove odrasle pratitelje koji u radionici aktivno sudjeluju.

PRIJAVE: http://spancirfest.com/radionice/contakids/

U drugom vikendu Špancifesta održat će se i Groove kollektiv, radionica i koncert. Radi se o udaraljaško/bubnjarskoj radionici, a u izvedbenom dijelu postupno i svaki član publike postaje i glazbenik. Ova radionica pogodna je za djecu od 9 do 14 godina, a vodi ju Jo Zanders, belgijski perkusionist i izrađivač instrumenata, varaždinskoj publici već dobro poznat i kao voditelj grupa LOKOMOTIV, Velotronix i Alackadaisical, da spomenemo samo neke od hodajužih bubnjarskih spektakala koji nas već nekoliko godina oduševljavaju u sklopu uličnog programa Špancirfesta.

PRIJAVE: http://spancirfest.com/radionice/groove/

Osim individualnih prijava, otvorene su i posebne prijave za organizirane posjete vrtića, a broj mjesta je ograničen, stoga organizatori pozivaju sve da se što brže prijave.

Sveukupno će se održati tijekom Špancirfesta čak 15 kreativnih radionica, a uz to i deset dječjih predstava, koncerata i izvedbenik programa.

Cjelokupni pregled Parka kreative pogledajte na sljedećem linku: www.spancirfest.com/park-kreative-2016

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest