S povratkom vrućina, podigla se i temperatura na varaždinskim ulicama, trgovima te glazbenim pozornicama. Sudeći po petku, veliko finale 17. Špancirfesta ući će u anale. Nastavljena je niska izvrsnih koncertnih nastupa, a atmosfera na ulicama i trgovima Varaždina je neponovljiva.

Tijekom popodneva su se u ionako dobro popunjenu varaždinsku povijesnu gradsku jezgru, vratile poznate gužve. Tisuće i tisuće posjetitelja sa svih strana Hrvatske, ali i šire, potpuno su uronile u jedinstvenu atmosferu festivalskog Varaždina i uživale u desetinama malih i velikih nastupa uličnih glazbenika, performera, akrobata te u gastro i “tekućoj” ponudi izlagača. Poseban uspjeh ove godine postigao je Park kreative, popularan program Špancirfesta namijenjen klincima, čije su radionice i predstave prepune pametne, lijepe i nadahnute djece koja sudjeluju u bogatom programu iza varaždinske katedrale.

2015-pocetak-zavrsnice-02

Nakon nekoliko dana teatra, u glazbeni se pogon vratila i pozornica kod vile Bedeković, a teško je zamisliti tom intimnom prostoru prilagođenijeg izvođača od najveće dive hrvatske glazbe – Josipe Lisac i njezinog tria. Iako su se, prema Josipinim riječima, malo stisnuli te u Varaždin stigli u tišem i manjem izdanju, njezin jedinstveni glas i fenomenalan bend priredili zaista izniman koncert. Stoga nije ni slučajno da je auditorij u perivoju ispred palače bio dupkom pun. Na Stančićevom trgu je svirao odlični Rachid Taha, koji je u Varaždin donio mješavinu funka, popa, rocka i autnentičnog “rai” zvuka s orijentalnim prizvukom.

2015-pocetak-zavrsnice-03

Ipak, za tisuće i tisuće obožavatelja, vrhunac večeri bio je koncert jedne od najvećih regionalnih pop zvijezdi – beogradskog S.A.R.S., koji su postali svojevrsni miljenici Špancirfesta s obzirom da ih festival prati od njihovih samih početaka. Za razliku od prvog nastupa, danas su S.A.R.S. veliki, značajan, popularan i uspješan bend čije je pjesme uglas pjevao puni Stari grad. U subotu na Stari grad stiže moćna hip-hop kombinacija Edo Maajka, Dječaci i High 5, a kod vile Bedeković još jedna poslastica u vidu gitarističkih virtuoza Vlatka Stefanovskog i Miroslava Tadića. Zbog privatnih razloga je otkazan koncert Rambo Amadeusa, a umjesto njih večeras na Stančiću će nastupiti Soulfingersi.

Pokrenite svoju kreativnost i provedite kraj ljeta na Špancirfestu.

2015-pocetak-zavrsnice-04

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest