Ove godine ponovno se održava radionica Akupunktura grada čiji je cilj da se nizom malih i preciznih intervencija u javnom prostoru poboljša kvalitetu urbanog života te zbliži lokalna zajednica.

U ovogodišnjoj radionici koja će se održati od srijede 24. kolovoza s početkom u 18 sati u prostorijama II. Osnovne škole Varaždin (Augusta Cesarca 10), do subote 27. kolovoza, a namijenjena je studentima i stručnjacima iz raznih područja, traži se idejno rješenje za dvije poznate varaždinske lokacije – bunar na Korzu (Trg Kralja Tomislava) te parcela ispred Studentskog doma (križanje Merlićeve ulice i Kralja Petra Krešimira IV). Zadatak prijavljenih je preispitati različite mogućnosti uređenja i načina korištenja predmetnih lokacija pomoću kreativnog interpretiranja različitih stavova i mišljenja, dobivenih kroz razgovore s korisnicima i građanima, kao i diskusije između sudionika različitih struka.

Radi se u inderdiscipliniranim timovima, u skupinama od oko pet osoba različitih struka, pod vodstvom mentora, a svaka grupa mora osmisliti nove scenarije korištenja dva prosotra odabrana za promišljanje.

Voditeljica projekta je kao i lani dr. Kristina Careva, s Arhitektonskog fakulteta. Mentori će biti dr. Goran Andlar, s Agronomskog fakulteta, stručnjak za krajobraznu arhitekturu zatim dr. Rene Lisac, s Arhitektonskog fakulteta, ugledni arhitekt i član brojnih strukovnih udruženja te Mojca Smode Cvitanović, asistentica s Arhitektonskog fakulteta.

Za sudionike radionice osiguran je smještaj i prehrana (doručak i dva obroka dnevno).

Za sve ostale informacije i upite, javite nam se putem e-maila info@spancirfest.com (s naznakom: UPIT ZA AKUPUNKTURU GRADA).

Akupunktura grada Arhitekti

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest